KulTUR
Transport: bil, sykkel
Tid:

ca 4,5 timer (bil), hel dag (sykkel)

Veg: Asfalt veg, lett kupert terreng

Baldisholteppet, Norges mest kjente billedvev ble funnet på Baldishol garden på Nes. På sommerstid kan det bestilles omvisning for grupper med kort historikk rundt Baldisholteppet og kirken.

Fra Baldishol gård er det knapt 5 km til Tingnes Spiseri. Med et fantasktisk utsikt mot Helgøya og Mjøsa kan du nyte en spennende og allsidig a la carte-meny. Du blir servert mat laget av råvarer fra lokalmiljøet. Tingnes spiseri er åpent tirsdag til søndag i sommersesongen og fra torsdag til søndag de øvrige månedener (se www.tingnesspiseri.no for åpningstider).

Infoteket på Nes & Helgøya er nabo med Tingnes Spiseri og holder til i samme bygningen. Her finner du mye informasjon om Nes & Helgøya i form av brosjyrer og kart. I tillegg er det en fin gavebutikk med et utvalg av bygdas smaker i glass og flasker, suvenirer, bøker, leker i tre m.m.

 

En liten halv times kjøretur unna ligger Ringsaker Kirke. Ringsaker kirke ble oppført før 1150, og viet til St. Olav. Kirkens største klenodie er alterskapet fra 1500-tallet, men også den vakre døpefonten og prekestolen fra 1707 er verd et besøk. Kirken er åpen for besøk: 18. juni – 14. august, ma-søn kl 10-18.

Rett overfor Ringsaker kirke ligger Sveinhaug gård & Historisk Pensjonat. Gården har en mer enn tusenårig historie. Grupper tilbys en ca 40 min. vandring i hageanlegget, og fortellinger om gårdens og hagens historie (etter avtale). En slik vandring kan gjerne kombineres med besøk i Hagehuset og Godværskafeen på Sveinhaug.

 

Ønsker du å se mer av Nes & Helgøya neste dag, kan du overnatte på en av overnattingsstedene. Se overnatting.


 

Design: M8Design - Utvikling: Scootr