LOKAL MAT
 

BRAASTAD EPLER - eplejuiceproduksjon

På gården Aske nordre har vi tatt vare på tradisjonene, og startet med egen eplejuiceproduksjonen. Gården har en egen gardsbutikk i låven. Her kan du få kjøpt epler, egg, poteter, honning, mel, solbærsaft og høstekasser i tre, i tillegg til eplejuicen vår. 

FREMSTAD GÅRD- bringebærproduksjon

På Fremstad produserer vi bringebær og solbær. I sesongen har vi åpent for selvplukk. Følg med på nettsiden og Facebook for datoer.

 

 HELGØYA BIE - honningproduksjon

Nes og Helgøya er kjent for en rik og variert blomsterflora, med mellom 600 og 700 forskjellige arter. Dette er et fantastisk utgangspunkt for å drive birøkt i området.

Vi produserer sommerhonning, lynghonning og flere biprodukter

MØLSTAD GÅRD - solbæropplevelser

På Mølstad har vi landets største produksjon av solbær. I tillegg dyrkes plommer, epler og bringebær. Før jul er det selvhogst av juletrær. Vi tilbyr omvisning for grupper og har selvplukk og salg når årstiden er der.

OUSDAL GÅRD - Norsk Spelt AS

Norsk Spelt er et selskap som avskaller og maler norskprodusert spelt. Vi levere sammalt speltmel direkte til profesjonelle brukere som bakere, bakerier, storhusholdninger mm. I tillegg lager vi 2 kg poser rettet mot forbrukermarkedet.

 

SKAFFERIET – café og landlivsbutikk

Skafferiet på Hovinsholm har åpent hver lørdag og søndag. Utvidete åpningstider i sommer- og vintersesongen. Skafferiet produserer kjeks, knekkebrød, syltetøy, sjokolade og andre liknende produkter for salg

 

TJERNE GÅRD - bringebærproduksjon

Tjerne gård ligger i Gaupen, 7 km fra Stavsjø, og strekker seg ned til Mjøsa. I sesongen selger vi nyplukket bær direkte fra gården.

 

 

Design: M8Design - Utvikling: Scootr