MJØSKALKUN - produkter av rent kalkunkjøtt 

Mjøskalkun består av tre erfarne kalkunprodusenter på Nes og Helgøya. Vi selger våre produkter lokalt i Mjøsregionen.

Biskoplien nedre, Hanne Guåker. Gården ligger østvendt mot Mjøsa.

Faren til Hanne var kalkungrynder. Han kjøpte sine første kalkunkyllinger etter å ha vært på landbruksutveksling på en kalkunfarm i USA på slutten av 60 tallet. På jorda dyrker Hanne korn og gras.

Hovinsholm Gård,Tolle Hoel Slotnæs. Gården ligger i sydhellinga ut mot Mjøsa på Helgøya. Norges største innlandsøy.

Stor aktivitet på gården med kalkunproduksjon, dyrking av poteter og korn. Charlotte kona til Tolle har laget en cafe’ og landlivsbutikk. Hun selger vår Mjøsarellaburger med speltbrød på låven som en lunsjrett.

Baldishol Gård, Ole Simen Baldishol. Gården ligger i sydvesthellinga ned mot Mjøsa.

Det kjente Baldisholteppet antagelig vevd på 1100-tallet ble funnet der. Ole Simen dyrker korn på jordet.

 

Vi bruker kun rent kalkunkjøtt og alltid over 80% kjøtt i våre produkter. Lite kunstige tilsetninger, og bestreber oss på i størst mulig grad å lage produkter uten allergener.

Mjøsarellaburger – Den er laget med kun kalkunkjøtt, tilsatt masse mozzarellaost og basilikum som er med på å gi den en saftig god smak. Gluten og laktose fri.

Rød og svart spekepølse – Inneholder over 80% lårkjøtt av kalkun, 28 % protein og bare 10% fett.

Varmrøkt kalkunfilet - festmat året rundt, anvendelig klar til bruk. Prøv den som en middagsrett med appelsinchillisaus, eller lun i skiver med en waldorfsalat med en mango-chillisalat.

 

Hanne Guåker
Biskoplien nedre
2353  Stavsjø
Tlf: 470 177 03
E-post: hanne@mjoskalkun.no

 

Design: M8Design - Utvikling: Scootr