SKAFFERIET - café og landlivsbutikk 
Skafferiet på Hovinsholm er en sesongåpen café og landlivsbutikk beliggende i nydelige omgivelser på Hovinsholm gård på sydspissen av Helgøya.

Her får du raus hjemmebakst laget av sesongens råvarer fra egen gård eller omegn, nytraktet kaffe og godt forfriskende drikke. Hva med å sitte under epletrærne med utsikt over Mjøsa mens du nyter stillheten og et nylaget kakestykke - kanskje etter en sykkeltur i den fantastiske naturen på Helgøya? På kalde dager kan man sitte inne i vinterhagen.

I Skafferiet finner du tradisjoner og nostalgi i harmoniske omgivelser.
I butikken selger vi lokale matprodukter, hageutstyr, interiørartikler, møbler, lintøy, klær, sko og barneartikler; alt i landlig, sjarmerende og gammeldags stil. Noe er egenprodusert eller hentet inn fra nærmiljøet, annet er kjøpt fra ulike leverandører i Skandinavia. Mange av produktene er økologisk/organisk produsert.

Skafferiet på Hovinsholm er drevet av Charlotte H. Sveinsen.

Åpningstider: se www.hovinsholm.no

Charlotte H Sveinsen
Tlf: 62 34 45 51
E-post: charlotte@hovinsholm.no


www.hovinsholm.no
HOEL GÅRD - selskapslokaler med bespisning og overnatting 
Historiske og herskapelig storgård, med fantastisk beliggenhet og egen Skibladnerbrygge. Hoel gård er en velrennommert arrangør av selskaper, middager, lunsjer, konserter, konferanse og spesialopplegg for 8- 160 gjester. Vi arrangerer akevitt- og vinkurs.

Kultur- og matopplevelsene er basert på gamle tradisjoner og lokale råvarer i unike omgivelser. Vi benytter både Hovedbygningen og Gårdsmuseet. Et spesielt hage- og parkanlegg gir den rette ramme for mottakelser og vielser. Ved "innevær" benyttes ballsalen i den fredede Hovedbygningen fra 1719.

Til overnatting tilbyr vi 26 senger fordelt på 14 rom, med 11 bad og høy standard. Du kan bo herskapelig i Hovedbygningen, oppleve romantikken i brudesuiten, eller bo idyllisk ved Mjøskanten i et gammelt portnermiljø med små leiligheter og anneks.

I tillegg til selskapsvirksomheten, driver Hoel Gård med produksjon av slaktekylling, korn og poteter.

Åpent hele året etter avtale.


Velkommen!

Hilsen ditt vertskap
Vigdis og Per Eilif Sandberg

Kontakt:
Hoel Gård: 62 35 35 46
Per Eilif Sandberg: 970 12 412
Vigdis Sandberg: 911 85 559
E-post:peilsand@online.no
www.hoel-gaard.no
Sveinhaug gård & historisk pensjonat 
På Sveinhaug kan du sove på Bjørnstjerne Bjørnsons rom; et av husets vakre 1800- talls interiører. Bjørnson var gjest her ved flere anledninger, den gang da Sveinhaug var et kultursentrum i bygda; et gjestfritt og lystig hus med et politisk og kulturelt oppegående vertskap som drev skysstasjon og senere sommerpensjonat.
 
Nå er både gjestevirksomheten og lystigheten er tatt opp igjen. Dagens eier er kunsthistoriker og har gjenskapt den opprinnelige og storslåtte fargesettingen, med sjablongdekor, marmorering og ådring. - Og åpnet alt for pensjonatgjester!

Du får treretters middag og frokost. Lunsjkurv kan også bestilles. Maten er hjemmelaget, mye er hjemmeavlet, alt er kortreist og for en stor del økologisk. Pensjonatet har åpent daglig fra 15. juni til 15. august, og ellers i året etter avtale. De vakre stuene brukes også til møter og kurs, selskap og åpne arrangement. Se gårdens egen nettside. 

Sveinhaug ligger ved Ringsaker kirke, en passe sykkeletappe i mykt åkerlandskap nord for Nes og Helgøya. Gården har en mer enn tusenårig historie og tilhører sentrum i gamle Ringsaker. Navnet er etter Sveinhaugen: en monumental gravhaugen er i dag hovedmotivet for gårdens historiske hage. Pilegrimsleden og sykkelruta Mjøstråkk går forbi eiendommen, og det er kort vei til offentlig strand og båthavn.

Kontakt:
Ingeborg Sørheim
Åshøgdvegen 606, 2360 Rudshøgda
Tlf: 62 36 44 21 Mobil: 909 38 045
e-post: sveinhaug@sveinhauggard.no 
www.sveinhauggard.no
NERLIEN GARDSOVERNATTING 
Våre gjester bor midt på tunet i et levende gardsmiljø. Nerlien er en middels stor hedmarksgard med allsidig produksjon; ammeku, sau, korn, skog og turisme.

Vi kan friste med lang strandlinje med egen holme og badeplass, fiske, båtutlån og flotte turmuligheter i flatt eller bratt terreng.

Gardens trivelige føderådsbygning fra 1700-tallet brukes i dag til gardsovernatting. Hver etasje, i alt tre, er omgjort til utleieenhet med kjøkken, bad, tv-stue og 2 soverom med fire oppredde senger. Huset har en hjemmekoselig og nostalgisk atmosfære. Her kan du få et glimt inn i tidligere generasjoners liv og virke på garden - i form av bilder, bøker, møbler og gjenstander.

Garden Nerlien ligger på østsida av Nesbygda, i lia mellom Liberget og Furnesfjorden. Skuer man utover fjorden ser man Brumunddal i nord og Hamar i sør. Det er enkelt å finne fram hit, E6 ligger bare 7 km unna, og når du har svingt av den, er det bare å følge skiltene.

Vi har helårsåpent og tar imot gjester som har forhåndsbestilt eller som bare kommer innom. Ei natt, ei uke eller en måned for en person, et par, en familie eller ei gruppe - alle er velkomne hit!

Nerlien Gard eies og drives av Marte & Anders Røhnebæk og døtrene Birgitte, Julie, Mari og Gine.

Adr:Nesvegen 686, 2353 STAVSJØ
Tlf: 62 36 53 65
Mob: 975 78 169 (Marte) 901 34340 (Anders)
e-post: marte@nerlien-gard.no
www.nerlien-gard.no
SLÅTTEN - gårdsovernatting 
Slåtten gård ligger kun 150 meter fra Mjøsa, i et åpent, frodig og idyllisk kulturlandskap på Nes, med utsikt til Furnes, Hamar, Stange og Helgøya.

Det er hovedbygningen på gården som blir leid ut til overnatting. Nærheten til Mjøsa gir gode muligheter for bading og vi tilbyr utlån av robåt til fisking. Det er også flotte turmuligheter i området. Her kan du nyte både utsikt, stillhet og ro!

Huset har seks soverom, med sengeplasser til ni++. Det er god plass til to familier som vil feriere sammen, eller smågrupper på kurs, jentetur o.l

Hovednæringa på gården er svineproduksjon. Vi dyrker også poteter og hvete.

Åpningstider: Vi tar i mot tilreisende hele året. Huset kan leies for korte eller lengre perioder - også helger.

Drivere på gården er Kari Fossum og Lars Hulleberg

e-post: lars-hul@online.no
Tlf.62 35 35 64  
Mob.970 31 086 / 992 51 623
www.home.no/slaatten
ESKERUD GÅRD - gårdsovernatting 
Vi leier ut vår sjarmerende føderådsbygning til overnatting. Føderådsbygningen, som ligger på tunet, leies ut på dags- eller ukesbasis. Det er åtte sengeplasser i huset, og egner seg godt til små grupper eller en til to familier som ønsker å feriere sammen. Det er lagt opp til selvhusholding.  

Det er kort vei til egen strand, med bade- og fiskemuligheter. Ellers er det lett turterreng, med godt merkede stier på Helgøya som bør prøves. Føderådsbygningen er til leie året rundt.

Eskerud Gård ligger på nordsiden av Helgøya ned mot Mjøsa. Fra tunet på gården er det flott utsikt, i nordvest ser vi Tingnes med middelalderkirken og brua over til fastlandet. I nord-østlig retning ser vi Hamar med bl.a Domkirkodden og Vikingskipet. På en god dag kan deler av Gjøvik også skimtes i vest.

På Eskerud er det ca 450 dekar dyrket mark. Det blir produsert havre, bygg og erter.

Helårsåpent

Velkommen

Hilsen Anne og Birger Eskerud

Kontaktinformasjon:        
Tlf. 62 35 31 08
Mob: 971 31 805
E-post: birger.eskerud@c2i.net
HOEL GÅRD - selskapslokaler med bespisning og overnatting 
Historiske og herskapelig storgård, med fantastisk beliggenhet og egen Skibladnerbrygge. Hoel gård er en velrennommert arrangør av selskaper, middager, lunsjer, konserter, konferanse og spesialopplegg for 8- 160 gjester. Vi arrangerer også akevitt- og vinkurs.

Kultur- og matopplevelsene er basert på gamle tradisjoner og lokale råvarer i unike omgivelser. Vi benytter både Hovedbygningen og Gårdsmuseet. Et spesielt hage- og parkanlegg gir den rette ramme for mottakelser og vielser. Ved "innevær" benyttes ballsalen i den fredede Hovedbygningen fra 1719.

Til overnatting tilbyr vi 26 senger fordelt på 14 rom, med 11 bad og høy standard. Du kan bo herskapelig i Hovedbygningen, opplev romantikken i brudesuiten eller bo idyllisk ved Mjøskanten i et gammelt portnermiljø med små leiligheter og anneks.

I tillegg til selskapsvirksomheten, driver Hoel Gård med produksjon av slaktekylling, korn og poteter.

Åpent hele året etter avtale.


Velkommen!

Hilsen ditt vertskap
Vigdis og Per Eilif Sandberg

Kontaktinformasjon:
Hoel Gård: 62 35 35 46
Per Eilif Sandberg: 970 12 412
Vigdis Sandberg: 911 85 559
E-post: peilsand@online.no
www.hoel-gaard.noDesign: M8Design - Utvikling: Clutch