HELGØYA BIE - honningproduksjon 

Nes og Helgøya er kjent for en rik og variert blomsterflora, med mellom 600 og 700 forskjellige arter. Dette er et fantastisk utgangspunkt for å drive birøkt i området.  

På sensommeren kjører vi bikubene til Nordre Osen for å trekke på røsslyng. Helgøya Bie har testdronninger fra Norges Birøkterlag, som vurderes for videre avl. Vi avler dronninger for eget bruk og til salg. Helgøya er avlsone for Karnika bie og det er parestasjon på Åsbakken. Vi leier ut bikuber for pollenering av frukttrær og kløver. Vår honning er kaldtappet.

Vi produserer og selger:

Sommerhonning, som består hovedsakelig av nektar fra selje, fruktblomst, bringebærblomst, løvetann, kløver og korsblomster. Dette er en lys, mild honning. Enkelte år når det er fint vær under solbærblomstring, og det ikke er andre konkurrerende biplanter i nærheten, får vi til solbærhonning. Solbærhonning har mer fruktsmak, løsere konsistens og litt mørkere farge.

Lynghonning, hvor biene kun trekker på røsslyng. Den er rik på antioksidanter, samt noe riboflor som er virksomt mot forkjølelse. Lynghonningen har sterkere smak enn sommerhonning og solbærhonning. Den er ikke så fast som sommerhonning og mørkere i fargen.

Biprodukter: Leppepomade med bivoks og støpte bivoks-lys. Flere produkter er under utvikling.

Åpningstider etter avtale, ta kontakt på telefon. Vi er også på Bondens Marked på Hamar i oktober, november og desember.

Drivere: Lise Godager Hansen og John Erik Hansen

 Tlf.: 950 20 558/917 98 628
e-post: joerikh@online.no

 

Design: M8Design - Utvikling: Scootr